وکیل خانواده در تهران

طلاق توافقی، مطالبه مهریه، حضانت فرزند مشترک، نفقه زن

وکیل خانواده در تهران

طلاق توافقی، مطالبه مهریه، حضانت فرزند مشترک، نفقه زن

وکیل خانواده در تهران

جمعی از وکلای پایه یک دادگستری خانم و آقا با بیش از 10 سال سابقه وکالت حرفه ای با تخصص های گوناگون گرد هم آمده اند و آماده ی ارایه خدمات تخصصی اعم از مشاوره حقوقی و قبول وکالت در کلیه امور حقوقی، کیفری، خانوادگی و قراردادها می باشند.
ساعت کار دفتر شنبه تا چهارشنبه 10 صبح الی 7 عصر می باشد.
مشاوره تلفنی - برای هر نفر یک سوال - رایگان است اما برای وکالت یا مشاوره حضوری با تلفن های دفتر تماس حاصل کنید تا با توجه به فوریت های حقوقی، نزدیکترین وقت مشاوره برای شما تعیین گردد.
44963487 - 44033677

طلاق به دلیل نپرداختن نفقه

شنبه, ۲۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۵۹ ق.ظ

بر طبق ماده 1106 قانون مدنی در عقد دائم نفقه زن بر عهده شوهر است به شرط این که زن بدون مانع مشروع از ایفای وظایف زوجیت امتناع نکرده باشد در این راستا اگر مردی نفقه همسر خود را در صورت تمکین نپردازد، زن می تواند از طریق دادخواست و با توجه به مبلغ درخواستی از طریق شورای حل اختلاف یا دادگاه، محکومیت شوهر را به پرداخت نفقه معوقه درخواست نماید و یا این که می تواند به دادسرا رفته و شکایت ترک انفاق طرح نماید.

یکی از مواردی که زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و به استناد آن و با وجود مخالفت شوهر طلاق بگیرد همین نپرداختن نفقه است. در این موارد زن می تواند علاوه بر دستیابی به طلاق، عمده مهریه را هم وصول نماید و با عبارت دیگر طلاق با مهریه باشد.

در شروط چاپی سند ازدواج یکی از موارد طلاق از جانب زوجه را که با تحقق آن، زن وکیل مرد در طلاق می شود، نپرداختن نفقه به مدت 6 ماه و عدم امکان الزام او قرار داده شده است که با توجه به آن اگر مردی حداقل 6 ماه نفقه پرداخت نکند و رای دادگاه در خصوص پرداخت نفقه را هم اجرا نکند زن می تواند تقاضای طلاق کند. محکومیت کیفری ترک انفاق شوهر به بیش از 6 ماه نیز به زن امکان طلاق و استفاده از این شرط را می دهد.

در ماده 1129 قانون مدنی هم مقرر شده است که استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم و الزام او به دادن نفقه از مواردی است که زن می تواند به دادگاه مراجعه کرده و تقاضای اجبار شوهر به طلاق کند. در خصوص استناد به این ماده اصطلاحا دست قاضی باز است و ممکن است به موجب نپرداختن نفقه کمتر از 6 ماه هم با توجه به شرایط، رای طلاق صادر کند.

نکته قابل توجه این است که نه تنها نپرداختن عامدانه نفقه از موجبات طلاق است که عجز شوهر و توانایی مالی نداشتن او در پرداخت نفقه هم به استناد ماده 1129 قانون مدنی از دلایل طلاق محسوب می شود.

وکیل طلاق در تهران 09122547699 – 44033677

منبع: طلاق به دلیل نپرداختن نفقه

  • ۹۶/۰۳/۲۷
  • ۲۳۲ نمایش
  • so as

طلاق به دلیل نپرداختن نفقه

نظرات (۴)

  • وکیل خانواده
  • در سامانه ی دادسان شما می توانید وکیل خانواده متخصص و با تجربه را پیدا کرده و از بهترین وکیل خانواده که حائز ویژگی های مدنظر شما است مشاوره حقوقی بگیرید. وکلای خانواده حاضر در دادسان، در زمینه ی خانواده از بهترین وکلای خانواده هستند.

    همانطور که گفتیم اعاده دادرسی تنها پس از صدور حکم دادگاه امکان پذیر است. برای اعاده دادرسی شرایطی وجود دارد که به هنگام ارائه این درخواست باید علت آن را مطرح کرد و دادگاه به هنگام بررسی مجدد حکم تنها به همان جنبه توجه خواهد کرد و به جنبه های دیگر حکم صادره توجهی نخواهد داشت. این شرایط در امور کیفری و امور حقوقی متفاوت می باشد

    مرجع صالح دیگر برای این مطالبه، دادگاه خانواده می باشد. دادگاه خانواده می تواند این پرونده حقوقی را در دست گیرد منوط به این که هزینه تمبر دادخواست مطالبه مهریه واریز گردد.

    دادخواست اعسار زوجه در دادگاه بررسی و در صورت اثبات اعسار، زوجه از پرداخت هزینه دادرسی معاف می گردد. همانطور که ذکر شد بررسی دادخواست اعسار مقدم بر مهریه است. در صورت اثبات اعسار، حکم دادگاه مبنی بر اثبات شدن آن، به دادخواست مهریه پیوست می گردد تا دادخواست مهریه بدون اخذ هزینه از خواهان (زن) پیگیری شود.

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی